بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و عرض ادب دارم خدمت همه عزیزانی که اینجا حضور دارند امیدوارم که حالتون خوب باشه اینجا دانشکده کشاورزی است در این سایت در مورد مشکلات کشاورزی و راهکارها با شما صحبت می کنیم امروز می خوام در مورد عارضه ی فیزیولوژیکی واتر کور با شما صحبت کنم .
اب گزیدگی هم به ان گفته میشه از علائم این عارضه میتونیم همین چیزی که تو عکس میبینین رو بهتون بگم که یک قسمتی از این حالت شیشه پیدا میکند من قبلا هم شنیدم دوستی وجود داشت که به من میگفت این سیب هایی که داخلشون شیشه شدن این خیلی خوبه یعنی مرغوب هستند بهشون میگفتن این عسلی شده در واقع این عارضه رو چیز مثبتی میدیدند آره شاید این قسمت خیلی شیرین تر باشه ولی ماندگاری این قسمت خیلی کم میشه این باعث میشه که شما نتوانید این سیب رو انبار نگهداری کنین به خاطر همین ما تصمیم گرفتیم که این ویدیو برای شما درست کنیم که راهکار چی است.

این دو تصویر دیگر را نشان بدم. اینجا هم همان عارضه وجود دارد ولی به نسبت خیلی کمتری است و در دیگری هم وجود داره اینجا یکم شدیدتره ولی هر کدوم از این نشانه اینکه اینجا چقدر باشه یا جای دیگه چقدر باشد یا پراکنده باشد دلیل های مختلفی را خواهند داشت .
اینها با هم بررسی می کنیم اول از همه اجازه بدید بررسی کنیم که اصلا چرا این عارضه به وجود میاد این ها(قسمت عسلی) چی هستند؟
گاها سیب های ما بخصوص سیب های قرمز زود رنگ نمیگیره مجبور هستیم اینکه سیب زیاد روی درخت بمونه تا خوب رنگ بگیرد وقتی که سیب زیاد میمونه روی درخت یک سری شرایط براش فراهم میشه که این واتر کور پیش میاد اصلا این ها چی هستند؟ چرا این شکلی هستند؟
این قسمت عسلی و این قسمت سفید هردوتاشون قند هستند ولی نوع قند شان فرق می کند بخشی که عسلیه اسمش سوربیتول هست یک قندی هستش که مستقیماً از برگ تولید شده حالا این سوربیتول باید به قند سفید رنگ که اسمش فروکتوز هست تبدیل بشه ولی یکسری شرایطی پیش میاد که میوه نمیتونه بخش عسلی خودش رو به بخش سفید تبدیل کنه.
عارضه واتر کور اگر خیلی شدید باشد همین قسمت هایی که به صورت عسلی هستند تبدیل به چیزی می شوند که در شکل وجود دارد پس نمیتوان این میوه هایی که دچار عارضه شده اند را در انبار نگهداری کرده و باید زود به فروش بروند.


این میوه ها تحت چه شرایط دچار این عارضه میشود ؟
اگر تعداد میوه هامون بر روی یک درخت کم هستند و یا خیلی درشت هستند و یا زیاد کود میدیم(بویژه ازت) یا وقتی که میوه هامون دچار کمبود کلسیم هستند یا زیاد بودن عنصر بر پس وقتی که داریم محلول پاشی را انجام می دیم عدم دقت در غلظت عناصر موجود در محلول باعث میشه این عارضه پیش بیاد و تنک کردن های بیش از حد که نهایتا آن هم باعث میشه که میوه خیلی درشت شوند و دوباره این عارضه پیش بیاد، حلقه برداری ها که از طوقه درخت انجام میشه این خودش یکی از علت ها است، محلول پاشی های اتفن این یکی از دلایل است، و دلایل دیگر…
دو نوع آب گزیدگی وجود داره
یک نوع گزیدگی هستش که به خاطر اینکه دما پایین است پیش میاد یعنی اگه یادتون باشه بهتون گفتم وقتی میوه زیاد میمونه روی درخت با این امید که خوب رنگ بگیرد که تقریبا میشه پاییز،پاییز هوا سرد میشه وقتی که هوا سرد شد تبدیل سوربیتول به قند یعنی در واقع قسمت عسلی به قسمت سفید در سرما خیلی کم میشه اگه میخواهیم تشخیص بدیم که سرما باعث شده که این عارضه پیش بیاد میتوانیم داخل رو نگاه کنیم وقتی بخش هسته را نگاه می کنیم اگر بخش هسته را دیدیم که اطرافش دچار آب گزیدگی شده یعنی که این میوه زیاد روی درخت مانده سرما باعث شده که آب گزیدگی به وجود بیاد.

اینجا بخش بیرونی گزیده شده و خود این بخش بیرونی هم یه قسمتهاش رو می بینید که کم و یه جاهاش خیلی شدید این آب گزیدگی ناشی از گرما هستش. وقتی که هرس ما یه جوری هستش که میوه های دائم در مقابل نور خورشید قرار میگیرند یه بخشهای مثل اینکه مثلاً دچار آفتاب سوختگی شده است این قسمت که خیلی شدید بهش نور میخوره مانند تصویر زیر از بیرون دچار آب گزیدگی میشوند. پس یادتون باشه اگر این عارضه ناشی از گرما باشد علائم ان بیرون و نزدیک پوست میوه میتونیم ببینیم قسمتی که خیلی زیاده یعنی نور خورشید مستقیم به اون قسمت تابش داشته و بخشی هم که فقط نقطه نقطه عسلی شده یعنی بخش پشتی بوده و نور مستقیم نمیزده.

سیب های حساس به آب گزیدگی؟


