علت ریزش قبل از موعد بادام ها

خوب همراهان عزیز بحث امروز ما در این حیطه خواهد بود که چرا قبل از اینکه میوه های درختان بادام برسه دچار ریزش میشه؟

برای پاسخ به این سوال به چند مقاله ای مراجعه کردیم که در پایین در بخش ذکر منبع میگیم تا اگر تمایل داشتید خودتون هم مرور کنید.

خلاصه مقاله اینه که در سال های 78-79 در استان چهار محال بختیاری شهرام کیانی و پروفسور محمد جعفر ملکوتی در رابطه با مشکل باغداران بادام این منطقه که ریزش قبل از موعد بادام بود پژوهشی را انجام میدهند.

یک باغ بادام با درختان 10 ساله رقم مامایی در نظر گرفته میشود.پژوهشگران مذکور میخواستند نقش عناصر غذایی و یک تغذیه خوب را در حل این مشکل آزمایش کنند که برای این منظور 6 تیمار را در نظر گرفته و در طی این مدت زمان 79-78 نتایج رو بررسی کردند.

تیمار ها به این صورت بود که:

  • طبق عرف باغداران مخلوط کود سیاه و سفید و کود حیوانی پای درخت ریخته شد.
  • کود حیوانی + کود شیمیایی چالکود شد.
  • تیمار دوم + فروت ست پاییزه
  • تیمار سوم + فروت ست بهاره
  • تیمار دوم + دو نوبت کود مایع
  • چالکود شیمیایی و دامی + فروت ست پاییزه و بهاره + دو نوبت کود مایع

نتیجه حاصله این شد که ریزش به طور معنی داری در درختانی که از تیمار 2 تا 6 روی آنها اعمال شده بود کاهش پیدا کرد.

خلاصه پست در فایل صوتی زیر موجود هست:

خوب پس نتیجه کلی این شد که اگر چالکود خوب و محلول پاشی های بجا داشته باشیم مشکل ریزش حل میشه اما در این بین یک سری نکات ریز ولی خیلی مهم هست که حتما پیشنهاد میکنم بخونید:

  • تغذیه بهینه و متعادل علاوه بر حل مشکل ریزش سبب افزایش عملکرد و کیفیت نیز شد.ناگفته نماند که افزایش عملکرد از طریق افزایش اندازه میوه ها و درنتیجه درشتی و درصد مغز بود.
  • استفاده غیر اصولی و زیادی کود های سفید و سیاه علاوه بر مفید واقع نشدن سبب به هم خوردن تعادل عناصر در خاک شده و در جذب انتقال سایر عناصر نیز اختلال ایجاد میکند لذا استفاده از آزمایش های خاک و برگ و یا در عدم وجود امکان،استفاده از توصیه های کودی موجود در منابع اقدام به کود کوددهی شود.
  • در هر درختی دو تا ریزش کلی داریم:قبل از تشکیل میوه و بعد از تشکیل میوه که وجود هر دو در یک درخت کاملا طبیعی و لازم هست بطوری که در بادام 30-15 درصد گل ها میوه شوند کافیست.اما در بادام ریزش های خسارت زا مربوط به 30-45 روز بعد از تشکیل میوه هستند که علت آن تاخیر در نمو برخی میوه ها بخاطر رقابت با میوه های بزرگ تر در شرایط بحران تغذیه ای هست.
  • زمان مصرف کود های مایع مذکور که کود کامل ماکرو+میکرو بود در 30 و 60 روز بعد از تشکیل میوه بود.
  • گاها فروت ست مصرف میکنیم اما اثری مشاهده نمیکنیم علت آن برمیگردد که شرایط بسیار بد فعلی خاک و بحران عناصر و یا اینکه درخت نیاز غذایی خاصی نداشته و تامین هست.
  • نیتروژن برای بادام خیلی مهم بوده و لازم هست که در 3 تقسیط تا قبل از تیرماه در مقدار لازم حتما مصرف شود.
  • مصرف فروت ست فقط در تشکیل میوه موثر بوده و نقش چشم گیری در ریزش ندارد.
  • در صورت کمبود عناصر کم مصرف در باغات محلول پاشی کود کامل میکرو در 2-3 مرحله در 2-3 هفته بعد از تشکیل میوه با فاصله 20 روز آغاز شوند که منجر به افزایش 12-19 درصدی عملکرد میشود.

مرسی از همراهی شما،هر سوالی داشتید پایین برام کامنت کنید حتما پاسخ میدمو در آخر امیدوارم که محتوا مفید واقع شده باشه.

ارسال دیدگاه

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

حتما عضو شید تا هیچ آموزش را از دست ندهید