سلام قبل از شروع برای صحبت درباره کنم باید بگم که کل حرفام رو در ویدئوی زیر زدم و میتونید در نیم ساعت کل داستان مبارزه با کنه رو یاد بگیرید ولی من همچنان یه خلاصه ای از محتوا رو براتون تایپ میکنم.
اگر ویدئو برایتان پخش نمیشود فیلترشکن خود را روشن کنید.
همچنین با کلیک روی دکمه عضویت میتوانید در کتابخانه تصویری کشاورزی ما هم عضو شوید.برای اطلاع رسانی از بارگذاری ویدئو جدید حتما علامت زنگ یا زنگوله کنارش هم بزنید.
عضویت
شناخت کلی کنه تارتن
کنه تارتن حشره ای هست با خصوصیت پلی فاژ.حالا پلی فاژ یعنی چی،یعنی اینکه میتونه چند تا میزبان داشته باشه یعنی اگر اون گیاه مورد علاقه اش نبود گشنه نمیمونه و میره سراغ گیاه دیگر و همین موضوع میزان خطرناک بودن این حشره رو نشون میده.
آفتی هست دارای دو جنس نر و ماده که جنس نر لاغر تر ولی چالاک تر از جنس ماده و نیز در اوایل بهار موقع بیدار شدن از خواب زمستانی هم نر زودتر بیدار میشود.
از اسمش هم مشخص هست،کنه تارتن یعنی تار میتنه.پس هر جا خسارت آفتی رو همراه با تار مشاهده کردید بدونید که کنه تارتن اینجا نقشی داشته است.

شرایط شروع فعالیت در بهار
این آفت اوایل بهار که هوا رو به گرمی هست تقریبا در ۱۵ درجه بیدار شده و آرام آرام از خواب بیدار شده و از پناهگاه های زمستانی خود خارج میشوند و از اولین چیزی که دم دست باشد یعنی علف های هرز شروع به تغذیه میکنند. ناگفته نماند که این آفت عاشق هوای گرم و خشک وسایه هست و هرجا این شرایط فراهم باشد وارد فاز طغیان میشود.

نحوه خسارت
خسارت این آفت زمانی هست که آفت از کلروفیل یا سبزینه برگ ها شروع به تغذیه میکند.بعد از مدتی این نقاط ابتدا زرد و سپس قهوه ای شده و در موارد شدید برگ دچار ریزش میشود.داستان از همینجا شروع میشود که با ریزش برگ میزان فتوسنتز کاهش می یابد پس تولید قند کاهش می یابد پس نسبت C/N در گیاه کاهش می یابد پس تغذیه ریشه و میوه دچار اختلال میشود پس سال بعد سال آوری تشدید میشود و در گیاه زراعی نیز گیاه یا از بین رفته یا بشدت ضعیف و کاهش کیفی و کمی محصول مشاهده خواهد شد.

چند نکته
۱-معمولا شروع خسارت از حاشیه مزارع بوده و بعد به داخل منتقل میشود.
۲- این آفت سرعت و قدرت انتشار پایینی داشته و معمولا باد این کار را انجام میدهد.
۳-هر موقع در باغات هوای گرم + گرد و غبار روی برگ + عدم کنترل علف هرز + آبیاری نامنظم بود = بهشت کنه
۴- میزان تار تنیده شده = میزان خسارت
۵- به شدت علف های هرز پنیرک ، پیچک ، تاج خروس و گیاهان زراعی سویا ، خیار ولوبیا را دوست دارد.
۶- دارای دشمنان طبیعی مثل کفشدوزک کنه خوار ،سن شکارگر ، بالتوری هست.

شروع مبارزه
برای شروع مبارزه باید یک حداقلی از جمعیت آفت در باغ یا مزرعه موجود باشد که هر کدام داستان خودشونو دارند.
در باغات از درختان باغ تصادفی ۱۰۰ برگ جمع کرده و شمارش میکنیم اگر تعداد کنه در ۱۰۰ برگ بیشتر از ۵۰ تا بود مبارزه را آغاز میکنیم.
در مزارع هم باز ۱۰۰ برگ جمع آورزی میکنیم و اگر تعداد ۲۰ برگ از ۱۰۰ برگ دارای کنه بود مبارزه را آغاز میکنیم.

روشهای مبارزه
۱- استفاده از ترکیبات گیاهی مثل عصاره پالیزین ، بایو اومایت ، جی سی اومایت
۲- استفاده از برخی صابون های محلول پاشی ،صابون های پتاسه ، سیلیکون مایع
۳- گوگرد پاشی مایع یا پودری
۴- مدیریت بهینه آبیاری
۵- تغذیه بهینه و تنظیم نسبت نیتروژن به پتاسیم
۶- مبارزه شمیایی با سموم نئورون ،نیسورون،باروک،انویدور
۷- محلول پاشی عناصر غذایی
